Sedumdaken

Voordelen

Sedumdaken bieden veel voordelen. Behalve dat het er mooi uitziet, biedt het ook andere voordelen, zoals: goede isolerende werking, verlengt de levensduur van je dakbedekking, zorgt voor hoge biodiversiteit en het houdt water vast wat anders het riool zou belasten. Sedum is er in veel soorten, kleuren en hoogtes. De meeste zijn geschikt voor op het dak en geven een mooi kleurenpalet. Een ander voordeel is dat een groot aantal gemeentes subsidie’s heeft om dit soort daken aan te leggen.

Sedumdaken

Opbouw en onderhoud

Er komt veel kijken bij het maken van een sedumdak. Er moet rekening gehouden worden met het draagvermogen van het bestaande dak. Onder andere de helling van het dak en de stand van de zon bepalen welke sedumsoorten er gekozen kunnen worden en het type substraatopbouw. Dit zijn punten waar wij u bij kunnen helpen. Zo nodig kunnen wij ook een beregeningsslang aanbrengen onder de sedum tegen uitdroging in de zomer. Ook het onderhoud aan bestaande sedumdaken kunnen wij uitvoeren, zoals het bijplanten van sedum, onkruid verwijderen, dakranden vrijhouden van overgroeiende sedum en het schoonhouden van dakdoorvoeren.

Sedum in de tuin

Voedingsarme bodem

Naast daken beplanten kunt u nog veel meer met sedum. Deze planten doen het goed op een voedingsarme bodem en hebben weinig vocht nodig. Als u een gedeelte in de tuin heeft waar andere planten niet goed floreren, is sedum misschien een optie om dit stuk te verfraaien. Ook rotsachtige stukken, bijvoorbeeld een vijverrand, zijn mooi aan te planten met sedum.

Waarom
Landscaping Parkstad

Landscaping Parkstad is sinds 2007 een toonaangevend hoveniersbedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van tuinen en visvijvers voor zowel de zakelijke- als de particuliere markt.
Kijkt u gerust in onze portfolio voor een indicatie te krijgen van onze werkzaamheden!