Het ontwerp

Of u nou een nieuwe bedrijfstuin, een sedumdak of groen element wilt toevoegen aan uw bedrijf, of dat uw bestaande groenvoorziening een opknapbeurt kan gebruiken, het begint bij een goed gesprek om de wensen te inventariseren van waaruit een ontwerp voortvloeit. Bij het ontwerp houden we rekening met de specifieke wensen van uw bedrijf , qua uitstraling, gebruik van de ruimte, onderhoudsdruk en duurzaamheid.

Aanleg

Bij het aanleggen van een bedrijfstuin komt veel kijken. Ondanks de aanlegwerkzaamheden zorgen we dat de normale bedrijfsvoering gewoon door kan gaan. Qua beplanting wordt vaak gewerkt met grote vlakken beplanting van dezelfde soort. Dit zorgt voor een rustig beeld, ook wordt er rekening mee gehouden dat er wintergroene planten tussen staan en planten die de bodem goed bedekken en er wordt gekozen voor robuuste planten, waardoor uw bedrijfstuin ook in de winter en droge zomers er verzorgd uitziet.

Onderhoud

Een kwalitatief goed onderhouden bedrijfstuin/-terrein draagt bij aan het succes van een bedrijf. Het zorgt onder andere voor een verzorgde, schone uitstraling, houdt ongediertedruk lager, zorgt voor een betere geurbeleving en laat zien dat u geeft om de omgeving en het milieu. Om ervoor te zorgen dat het terrein er goed uit blijft zien, hebben we een groot scala aan machines en gereedschappen die de onderhoudsklus efficiënt kunnen klaren.

Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid een groot thema. Het laat zien dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt en dat trekt nieuwe klanten en personeel aan. Medewerkers die uitkijken op een beplante tuin, of kijken naar een mooi aangeplant terrein zijn over het algemeen productiever en minder vaak ziek. Een goed aangelegde bedrijfstuin is ook met mooi weer een prettige buitenwerkplek en lunchplek en kan zelfs gebruikt worden als vergaderruimte. Het goed omgaan met regenwater door het te infiltreren, op te vangen, of te remmen, helpt tegen overbelasting van het riool, wat weer helpt tegen overstromingen. Voor het verduurzamen van uw bedrijfstuin/-terrein zijn diverse subsidie’s aan te vragen, bijvoorbeeld voor een sedumdak of het ontkoppelen van de regenwaterafvoer. Wist u dat de zonnepanelen op het dak van uw bedrijf tot wel 20% meer rendament kunnen opleveren als u een sedumdak eronder heeft liggen?

Wij komen graag vrijblijvend een adviesgesprek voeren bij uw bedrijf om te kijken wat we kunnen betekenen op het gebied van verduurzaming.